Diskografier
 og annet go'-stoff for samlere

 

Vinyl LP'er - alternative og nyere utgaver som avviker fra de originale:

Tittel År for "ny" utg.: Forskjeller fra den origiale:
24 timers service 1988 Cover: Ny-pressing bærer preg av å være repro-fotografert fra det gamle; baksiden har skjev hvit kant til venstre. Dessuten er tekst og bilder litt mer uklare enn på original-coveret – og noen hårstrå har kommet inn (!)
Label: Orig.: Hvit tekst øvre halvdel, nedre sølvgrå. På ny-opplag er all teksten hvit.
Innerpose: Gul med svart trykk på begge opplag.
Slitin i knea 1988 Cover: Første-utgaven hadde "Vazelina Bilopphøggers" med utsanset skrift, de fem fargefotoene også utstanset.
Ny-opplag mangler foto av bil-front på bakside. Hele bakgrunnen hvit.  Orig. var bakgrunnen lysblå.
Original innerpose hadde små-bilder i farger og lysblå bagrunn på tekst-siden. Ny-oppl. har innerpose i sv/kv.
Label: Orig. svart tekst på beige bunn. Ny: Hvit tekst på mørk blå bunn.
Blålys 1988 Ingen forskjeller på cover.
Innerpose: Ny-oppl. mangler tekster, er helt hvit. Tekster og tegninger på orig.
Label: Orig.: Mørk blå med hvit og sølvgrå skrift. Ny: Mørk blå, men med utelukkende hvit skrift.
Fem fyrer med ved ? Cover - bakside: Ny utg. har teksten i snakkeboblene på svensk! (”Septikbil” er ”skitbil” osv.)  Oppr. var disse med samme språk som i tegneserieheftet, altså på totning. Det er mulig at dette er en utgave som opprinnelig var produsert for det svenske markedet, men som senere ble redistribuert i Norge.
Innerpose: Original: Rød innerpose med svart trykk (tekster og tegninger). Utklippsdukke av Høgger’n vedl. på eget ark. Ny utg. mangler utklippsdukke og tekster på innerpose, som er hvit.
Label: Gul med svart trykk. Gravert inn i vinylen på A-sida: ”Nå blir det saker !!”
Ny utg.: Tynnere vinyl, ingen tekst inngravert, men samme farge på label.
Fem års jubileum 1985 1. utg.:  Opel rekords. Ny-opplaget kom på Opal (med ”a”) rekords. Dette ble imidlertid kanskje bare rettet på coveret og ikke på label? – Har til nå ikke sett utg. med label rettet til Opal.
Gå for gull! 1987 I tillegg til den ordinære utgaven skal denne også finnes i en uhyre sjelden utgave på ti eksemplarer der låta ”Magan” var innspilt med alternativ tekst. Bakgrunnen var at rettighetshaverne til original-låta ikke godkjente den norske oversettelsen, men da var plata allerede trykket i 75.000 eksemplarer. Derfor ble det skrevet en alternativ tekst (kjærlighetspreget). Fordi rettighetshaverne også ønsket å få fem eksemplarer av plata, ble den alternative teksten spilt inn og ti eksemplarer med denne versjonen presset. Fem av disse gikk til rettighetshaverne.

 

Tilbake